Flex Manager

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Salesmanager / verkoopdirekteur

Salesmanager / verkoopdirekteur

Werkervaring interimmanager

1967-1978: Chemisch Analist bij Organon in Oss
In deze periode heb ik op verschillende afdelingen gewerkt; rekenkamer, endocrinologie, biochemie, screening en de centrale gaschromatografie. Deze periode is onderbroken door de militaire dienstplicht van 18 maanden bij de luchtmacht.
1979-1980: Sales Engineer Gaschromatografen bij Packard Becker in Delft
Packard Becker benaderde mij voor een functie van salesengineer en dat ging meteen geweldig, ik had het gevoel dat ik toen pas begon te leven. Beide jaren haalde ik mijn targets zonder problemen.
1981: Sales Engineer GC en LC voor Varian in Amsterdam
Varian was toen een grote concurrent van PB en naargeestig opzoek naar verkopers. De gigantische verbetering van mijn salaris maakte dat ik naar hen overstapte. Helaas heb ik in de 14 maanden dat ik er werkte 6 verschillende managers gehad met alle een eigen agenda, wat niet echt motiverend werkte.
1982-1986: Sales Engineer later Sales Manager voor Interscience Breda, verantwoordelijk voor het complete leverings programma van Interscience.
Jan van der Leeden, directeur van Interscience, bood mij een functie als salesmanager, een jong bedrijf, vol techneuten. De technische ondersteuning die ik daar kreeg was fantastiesch waardoor het verkopen tot hoofdmoot van mijn bezigheden werd. Interscience maakte een geweldige groei mee en we werden regelmatig benaderd door andere principalen met de vraag of wij hen wilde vertegenwoordigen.
Jan van der Leeden bood me de kans om met nieuwe leveranciers, gezamelijk, een nieuw bedrijf te starten wat resulteerde in:
1986-1996: Verkoopleider/direkteur/eigenaar van InterSurface te 's-Hertogenbosch, verantwoordelijk voor o.a. de verkoop van Kevex, TopoMetrix, Bomem, Galactic, Carlo Erba, ASD, Axiom en andere hoogwaardige laboratorium instrument-leveranciers.
Diverse fusies tussen grote instrumenten firma's maakten ons leverings programma steeds kleiner, Bomem bood mij de kans om de sucessen van InterSurface te kopiƫren in de rest van de wereld.
2 jaar heb ik de functie van sales manager voor Bomem en directeur InterSurface gecombineerd, maar uiteindelijk heb ik besloten InterSurface te verkopen aan mijn adjunct directeur en me helemaal te richten op ABB Bomem.
1994-2000: Europees Sales Manager verantwoordelijk voor de verkoop van de complete product range van Bomem, een Canadese onderneming. Ik heb in alle landen van Europa, Afrika, het Midden Oosten en India verkoop kanalen geselecteerd, getraind en gemotiveerd. De verkoop van de Bomem analyzers is in die periode gestegen van 53 tot 208 systemen per jaar. Verkoopprijzen varierend van $35.000 tot $600.000.
ABB, een onderneming van (toen) 210000 mensen besloot dat een Europees verkoopkantoor voor een relatief klein bedrijf als Bomem (150) mensen niet nodig was en dat hun eigen verkooporganisatie die taak op zich moest nemen. Binnen ABB Europe was er geen functie voor mijn persoon en zijn wij in goed overleg uiteen gegaan.

2001-heden: Europees verkoopmanager voor ION, Berkeley, CA, USA.
Zoals u weet is het geen roze geur en maneschijn in deze branche en laat de uptime langer opzich wachten dan gebruikelijk. De huidige teken in de markt zijn positief, maar ION zal daar zeker 6 tot 12 maanden later pas profijt van hebben. Anti-statisch management wordt vaak gezien als kosten post zonder snelle revenu-en. In mijn huidige functie is de techniek veel belangrijker als het verkoopgebeuren. Ik heb me die techniek dan ook snel eigen moeten maken en vertaald naar trainingen voor de verkoop kanalen door Europa. In deze trainingen was het steeds belangrijk voldoende techniek te mengen met verkoopargumenten om zo een overtuigend verhaal richting eindgebruiker te maken. Het doen van presentaties is een belangrijk deel van mijn huidige werk.


Opleiding interimmanager

Ulo - HTS Werktuigbowkunde - avondopleidingen HBO-a en HBO-b Chemisch Analist
Diverse verkoop trainingen onder andere bij Wage en DOOR
Diverse Verkoopmanagement cursussen in binnen- en buitenland


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Alle hulpmiddelen in een modern kantoor worden door mij intensief gebruikt.

Talenkennis interimmanager

Talen Schriftelijk Mondeling
Nederlands uitstekend uitstekend
Duits goed goed
Engels uitstekend uitstekend
Frans geen redelijk


 beschikbaar?

Interim managers zoeken: