Flex Manager

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Country Manager

Country Manager

Werkervaring interimmanager

Tein verzorgt geïntegreerde oplossingen voor bedrijfskritische systemen in de financiële sector en overheid. Het bedrijf produceert eigen software die vervolgens wordt ingezet om op basis van standaardcomponenten en reeds bestaande apparatuur de gevraagde, geïntegreerde systemen te realiseren. De klantenkring bestaat uit instellingen in het hogere segment, zoals ABN Amro, Rabobank, ING, Nuon, Essent, Rijkswaterstaat en anderen. Sedert 2012 ook in buitenlandse markten actief, met name in Polen en Turkije. Tein Technology te Amstelveen is een volledige dochter van Tein Technology N.V. te Brussel. De groep heeft circa 80 werknemers, waarvan 15 in Amstelveen. Eind 2013 besluit Tein om de directe marktbewerking in Nederland te staken en te verhuizen naar Brussel (HQ), waardoor deze functie per 2014 is vervallen.
Binnen deze functie was ik vanaf de start van de Nederlandse onderneming in 2001 verantwoordelijk voor de ontwikkeling en samenstelling van de omzet. Gedurende mijn loopbaan bij Tein was ik in staat om het commerciële model vanaf circa 2006 geleidelijk te wijzigen van een traditioneel investeringsmodel naar een klant specifiek service model, al dan niet in combinatie met managed services en outsourcing van bepaalde processen bij de klant naar de servicedesk van Tein.
De sales cycles, met name die bij de grote klanten, waren lang. In sommige gevallen zelfs meerdere jaren. Dit had te maken met het vaak grote aantal stakeholders bij de klant en de complexiteit van de geboden oplossingen. Doordat deze oplossingen vaak integraties in bestaande systemen betroffen was een consultatieve benadering van de klant binnen meerdere lagen in de organisatie (van zowel klant als Tein) noodzakelijk. Als laatste stap in het proces werd vaak middels een transparante RFI/RFP procedure, of in het geval van overheidsklanten zelfs een EU Aanbesteding, het contract getekend.
Startend vanuit een nieuw opgerichte B.V. zonder omzet ben ik in staat geweest om Tein Technology B.V. te laten groeien naar marktleiderschap met een stabiele omzet van circa 7 miljoen Euro per jaar met een bruto winst van circa 35%.

Opleiding interimmanager

HBO

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

 Business Development
 Marketing Strategie
 Sales Management
 People Management
 Managed Services
 (Key) Account Management
 Conceptual & Consultative Sales
 Change Management
 Coaching
 Outsourcing (BPO)


Talenkennis interimmanager

Nederlands (moedertaal), Engels (close to native), Duits (Vloeiend), Frans (Basiskennis)

Overig

Beschikbaar voor sales/marketing coaching en verandertrajecten, bid management.

 beschikbaar?

Interim managers zoeken: