Flex Manager

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Manager Marketing, Online Marketing, Product Marketing, Prod

Manager Marketing, Online Marketing, Product Marketing, Prod

Werkervaring interimmanager

2002 - heden Eigenaar b.v., Bureau voor online marketing. Projecten o.a.:
- GX (marktleider Web Content Management): Interim Marketing Manager. Marketing en communicatie strategie opstellen en uitvoeren. Partnerprogramma ontwikkelen. Internationale expanise voorbereiden. Coaching van het MT.
- Erdee Media Groep: Interim manager afdeling Logistiek, Abonnementen, Promotie en Publiciteit.
- Solcon: opstellen marktanalyse met advies, online marketing
- ReBuS IT: online marketing, advisering over strategie
- Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: online marketing
- Gemeente Nunspeet: online marketing strategie voor Straathoekwerk Nunspeet.

2000 – 2002 Baan Company, Barneveld. Director Marketing & Communications. Verantwoordelijk voor het corporate beleid en strategie op het gebied van interne en externe communicatie, PR, adverteren en marketing instrumenten (brochures, websites, direct mail, events, beurzen, arbeidsmarktcommunicatie, print/publish on demand). Leiding geven aan een professioneel team en externe bureaus. Aansturen van een wereldwijd netwerk van Field Marketing (verkoop ondersteunend). Ontwikkeling van marketing- en communicatieplannen en budgetbewaking. Rapporteren aan de Sr. Vice President Marketing & Alliances.

1997 – 2000 Baan Company, Barneveld. Alliance Manager. Verantwoordelijk voor de selectie van internationale software en technologie partners op basis van technische en commerciële criteria, contractonderhandelingen, business development, partner marketing en relatiebeheer. Verantwoordelijk voor strategische partners zoals SAP Portals en Hyperion. Rapporteren aan de VP Alliances.

1995 – 1997 Agrico B.A., Emmeloord. International Account Manager FMCG. Verantwoordelijk voor de afzet van verse aardappelproducten van de merken Vita en CêlaVíta voor grootverbruik en retail in België en Luxemburg, en voor het opzetten van een nieuw afzetkanaal voor CêlaVíta via de engelse supermarkten; marktonderzoek, opbouw van productie en logistiek, verkoop, marketing en PR. Rapporteren aan de Adjunct Directeur Consumptieaardappelen.

1989 – 1995 Sociedade Cooperativa Castrolanda Ltda., Brazilië. Manager Business Unit (Aardappelen). Het opzetten binnen een bestaande landbouwcoöperatie van een nieuwe afdeling die zich bezig houdt met de teelt en afzet van aardappelen en alles wat daarmee samenhangt; inkoop, marketing, verkoop, opslag, voorlichting en organisatie. Tevens verantwoordelijk voor contacten met buitenlandse bedrijven (internationale handel). Daarnaast ook werkzaam in de begeleiding en advisering van kleine agrarische bedrijven binnen een lokaal ontwikkelingsproject. Rapporteren aan de Algemeen Directeur.

1986 – 1988 Nes Ammim, Israël. Bedrijfsleider van de landbouwafdeling in de moshav Nes Ammim en als zodanig lid van het management team. Leiding geven aan 6 mensen van verschillende nationaliteiten. Verantwoordelijk voor de organisatie van de dagelijkse werkzaamheden, contacten met leveranciers, investeringen en communicatie met omringende bedrijven.


Opleiding interimmanager

1976 – 1982 Gymnasium B (Nederlands, Engels, Latijn, Wiskunde, Natuurkunde, Geschiedenis, Aardrijkskunde).
1982 Staatsexamen HAVO Scheikunde
1982 – 1986 Rijks Hogere Landbouwschool te Deventer. Tropische Landbouw, afdeling Landbouwstreekontwikkeling.


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Internationale en brede ervaring; FMCG, ICT, Agri & Food, Onderwijs, zorg, non-profit.
Leiderschap; analytisch vermogen; people management; afdelingen opbouwen of reorganiseren; crisis management; zakelijke instelling maar met gevoel voor de mensen; interne en externe communicatie; formuleren van heldere doelstellingen; online marketing; focus en prioriteiten aanbrengen; integratie van verkoop en marketing; Web Content Management, redactie van teksten voor marketing en communicatie, acteren op directieniveau, daadkrachtig, resultaat gericht, beide benen op de grond.

Talenkennis interimmanager

Nederlands, engels, duits, portugees

 beschikbaar?

Interim managers zoeken: